Klootschieten met de Personeelsver, Familie of Buurt?

Neem contact op

Nieuws

NIEUWE datum voor  Ronde van BUSSLOO is  Zondag 5 nov. 2017

 

 

Zondag 3 april 2016    12 competitiewedstrijd seizoen 2015-2016.

Hierbij de foto’s van onze bekerwinnaars.

Kampioen KFIJ afd. West is geworden:…….. WOUDHUIS 1   Martie, Youri, Erik en Rene.

12 comp.wedstr. 3-4-2016 015

2e plaats in de 1e klasse: Woudhuis 2  Marianne, Alexander Arjan en Andrea

12 comp.wedstr. 3-4-2016 014

2e plaats in de 2e klasse: Woudhuis 4  Bennie, Mart, Gert Jan en Jeroen (staat helaas niet op de foto)

12 comp.wedstr. 3-4-2016 010

 

Document1

 

SAMENVOEGING OOST-WEST KFIJ

Afgelopen dinsdag was het dan zover, de ledenvergadering van de KFIJ die geheel in het teken stond van de overweging om de beide onderafdelingen weer samen te voegen.

Even een stukje historie:

De KFIJ is gestart in sept. 1980 als onderafdeling met een eigen competitie onder de AKF. De verenigingen die toen al bestonden waren, EDKV, TKV, Rode Herten Het Haagje en Het Woudhuis.

In totaal een kleine 20 teams. In 1988 heeft de KFIJ zich als zelfstandige afdeling onder de NKB afgesplitst van de AKF. Weer wat later was de KFIJ dermate gegroeid dat alles in 1 afdeling een beetje teveel werd, als gevolg daarvan is er toen een splitsing gemaakt in Noord (32 teams) en Zuid (29 teams) met elks 4 klassen. In Noord zaten toen TKV, EDKV, Rode Herten, KVS en Warnsveld. In zuid zaten Het Woudhuis, Het Haagje, Trefpunt, Doesburg en Midden-Betuwe. Onze verenging het Woudhuis nam destijds deel aan de competitie met maar liefst 13 teams. Later groeide dit uit tot 2 onderafdelingen met elk 6 klassen waarin gemiddeld 8 teams deelnamen.

Nu, anno 2016, is het aantal teams wat geslonken en ervaart men over het algemeen wat minder uitdaging in de competitie. Om hier weer wat meer gevoel en strijd in te krijgen is een samenvoeging tussen het huidige Oost en West onderzocht. Momenteel heeft Oost nog 3 klassen met totaal 17 teams, onze afdeling West kent nog 4 klassen met totaal 22 teams. Samen dus 39 teams.

Een voorwaarde voor de competitie wedstrijden is dat er bij de thuisspelende vereniging minimaal 3 startpunten zijn, dit om te voorkomen dat er bij het starten te lange wachttijden ontstaan en dat daardoor mensen veel later thuis gaan komen. Door deze maatregel in te voeren en het gegeven dat verenigingen zich hier strak aan moeten houden is dit ook gewaarborgd.

Een andere kreet die vaker werd gehoord zijn de reisafstanden. Ook dit lijkt erg mee te vallen. Nu is onze grootste afstand Arnhem, daar gaan wij 2x naar toe. Straks nog 1 keer, hiervoor komt wel Doesburg en Trefpunt terug. De andere verenigingen EDKV, Yellow Turbo’s Bekkumer en Rode Herten zitten allemaal binnen het normale bereik. Zoals aangegeven valt dit dus ook erg mee.

Op de vergadering afgelopen dinsdag waren, m.u.v. Lync, Doesburg en Midd.Betuwe, alle KFIJ-verenigingen aanwezig. Mid-Betuwe neemt toch al geen deel aan de competitie.

Er lag een gedegen onderzoeksrapport ten grondslag aan de overweging voor een eventuele samenvoeging.

Nadat een aantal zaken hieruit wat extra werden toegelicht volgde er een stemming onder de aanwezige verenigingen. Van de 12 uitgebrachte stemmen bleek dat 9 verenigingen voor het voorstel hadden gestemd en 3 verenigingen tegen. Het voorstel is dus onder luid applaus aangenomen.

Persoonlijk denk ik dat dit een goede en enige juiste stap is geweest in deze overweging. We krijgen op deze wijze weer een volwaardige competitie met 4 klassen waarbinnen de verschillen in nivo’s beduidend kleiner gaan worden. Hierdoor zal er meer strijd ontstaan en zal de competitie een stuk spannender gaan worden. De eerder genoemde negatieve geluiden en meningen blijken ongegrond en heel erg mee te vallen.

Bennie.


Bardienst